Сценарист: Кевин Драйфус, Мат Уол

                Режисьор: Джо Линч

                В ролите: Питър Динклидж, Райън Куотън, Самър Глау, Стив Зан, Джими Симпсън, Маргарита Левиева, Дани Пуди, Джошуа Малина

 

   В Рицари от съвремието сюжетната линия се върти около трима добри приятели и шегаджии. Те имат странно на пръв поглед занимание, което обаче е много интересно. Приятелите обичат да пресъздават възможно най-реално истории за рицари, които датират още от времето на Средните векове. За тази цел те дори си обличат рицарски дрехи и костюми, като по този начин правят игрите си достоверни и истински. В резултат на тяхната дейност, те са известни на всички в местността, в която живеят. Имената на тримата са Джо, Хънг и Ерик, а режисьорът Джо Линч в действителност успява да развълнува и развесели зрителската аудитория. Ще се случи ли нещо с тези рицари-мечтатели, което да промени поне малко тяхното ежедневие? Когато това стане, всички наоколо ще бъдат в смъртна опасност, за която едва ли подозират.

   Когато подготвят следващото си изпълнение в гората, тримата, без да искат, вкарват в реалния свят изключително опасно и кръвожадно същество. То принадлежи на друга планета и изобщо не се вписва с живота на нашата. Така оцеляването на човечеството е поставено на сериозни изпитания, за преодоляването на които са нужни смели рицари от съвремието. За щастие на всички, те могат да разчитат на тримата приятели, които, за разлика от всичките си игри, сега трябва да влязат в истинска битка. И макар че повечето рицарски двубои по принцип са в името на някоя жена, тази определено ще е различна. На карта са заложени светът и животите на хората, затова няма никакво излишно време за губене. Само Линч умее да пресъздаде една невероятно смешна и забавна история с елементи на фантастика,  а крайният резултат е сто процента добро настроение за всички зрители. Рицарите – тримата шегаджии – ще проведат една битка, която едва ли биха искали да им се случи отново.