Премиера в България: 09.01.2015

Световна премиера: 05.02.2015

Сценарист:Сергей Бодров

Режисьор: Сергей Бодров

В ролите: Джулиан Мур, Джимон Хонсу, Алисия Викандер, Оливия Уилямс, Кит Харингтън, Бен Барнес, Джейсън Скот Лий, Джеф Бриджис

   В този изключително качествен филм от жанра фантастика на сценариста и режисьор Сергей Бордьов основната сюжетна линия се върти около смелият и силен рицар Грегори. Той преминава през редица тежки трудности и изпитания, докато най-накрая успява да постигне една цел, която преследва от дълго време. Грегори залавя изключително опасната и зла вещица Малкин и да я затвори на сигурно място. Дали обаче радостта от постигнатото ще бъде дълга или много скоро той отново ще има повод за разочарование? За съжаление на рицаря, той не успява да се радва дълго на постигнатото. Твърде скоро след като попада в затвора, злата вещица Малкин успява да избяга. Ето защо Грегори е принуден отново да се впусне в дълго и упорито преследване, което този път не се знае как ще приключи. Очевидно е обаче, че сам рицарят не е в състояние да хване вещицата и да я изолира от света за дълго време. Ето защо той е принуден да търси други решения.

   Младият Томас Уорд изглежда е човекът, който единствен може да промени нещата в полза на Грегори. Той е прекалено млад, но въпреки всичко притежава изключителни умения и способности. Благодарение на тях той се превръща едновременно в ценен съюзник за рицаря и в изключително опасен враг за злата вещица. Нещо повече, Уорд е известен с прозвището Седмия син. Откъде идва този прякор и означава ли нещо конкретно? Грегори няма време да се чуди на подобни неща, защото е твърде зает с преследването на вещицата. Най-важното за него е, че така или иначе Уорд е единственият, който може да се противопостави на Малкин и на нейните подчинени.При това той притежава уменията, с които да победи вещицата в битката между доброто и злото.Джулиан Мур и Джеф Бриджис са само две от имената на актьорите, взимащи участие в този култов фантастичен филм. Той е без съмнение много стойностен.

   И така, един рицар упорито преследва зла вещица и магьосница, която не върши нищо добро. Когато тя дори успява да избяга в затвора, само Седмият син може да я победи. Между тях двамата започва упорита и безкомпромисна борба, в която крайният победител със сигурност ще бъде само един? Маклин или Уорд - това е въпросът. За зрителите остава само да се наслаждават на великолепната продукция, режисирана от Бордов. С неподправено майсторство той ни потапя в света на фантастиката, където епичните битки за надмощие са нещо напълно обичайно. Победител в тях е този, който е по-отдаден на каузата, която преследва. Злото и доброто винаги са се намирали в конфликт и сблъсъкът между вещицата и седмият син го потвърждава повече от убедително. Грегори, изглежда, не е в състояние сам да се справи с опасния си враг. Когато обаче в редиците му се присъединява Томас, нещата се обръщат в негова полза.