Сценарист: Деймиън Шазел

Режисьор: Eудженио Мира

В ролите: Ди Уолъс-Стоун, Алън Лич, Алекс Уинтър, Тамсин Егертън, Кери Бише, Джон Кюсак, Илайджа Уд, Дон МакМанус, Стефани Гарвин

   В този спиращ дъха трилър главните роли се изпълняват от двама актьори, които едва ли имат нужда от сериозно представяне. Става въпрос за Илайджа Уд и Джон Кюсак, всеки един от които има запомнящи се роли в киното. Сега Уд е в ролята на пианиста Том Селзник, който след продължително отсъствие от сцената най-накрая се решава и приема предизвикателството да изнесе концерт пред публика. Той не е правил това отдавна, а последната му сценична изява се е провалила напълно в резултат на силното притеснение и неувереността на Том. Ето защо сега той е твърдо решен да свири както никога досега пред хората и накрая да заслужи техните неспирни овации. Всъщност се оказва, че Селзник наистина трябва да се справи блестящо с концерта, защото това може да е не само последната му изява на сцена, а така също и последното нещо, което ще направи като жив човек.

   По време на концерта, докато гледа нотните листове, Селзник открива в тях скрито послание. То обаче не е приятна изненада или пожелания за успешен концерт. Всъщност текстът съдържа заплаха за убийството на Том и неговата съпруга Ева. Те няма да са убити само ако пианистът съумее да се справи блестящо на пианото и докара публиката в състояние на екстаз. Предвид тежките за него обстоятелства пианистът е принуден да свири като за последно в буквалния смисъл на думата. Ако не успее да се справи добре, в края на концерта ще му се случи най-лошото. Селзник е свързан с убиеца посредством микрофон, който обаче само той вижда. Кой е този човек и защо е взел на мушка музикантът и неговата съпруга? Някакво недоразумение ли е станало или именно той е мишената? Това ще разберем само ако изгледаме вълнуващия трилър.

   Уд и Кюсак правят забележителни роли в този изключителен трилър на Еудженио Мира. Един музикант излиза на сцената с единственото намерение да се представи добре пред публиката, защото преди години я е разочаровал силно. Той обаче едва ли предполага, че това може да е последната му сценична изява. За да спаси кариерата си на музикант, а така също и живота си и този на съпругата му Ева, на него не му остава нищо друго, освен да покаже най-доброто от себе си. Когато обаче над главата на човек виси подобна гилотина, той определено се намира под огромен стрес и напрежение. Дали това няма да попречи на Селзник да се справи добре? Дали ще каже сбогом на живота си или все пак ще продължи да живее, защото ще свири както никога досега? В този трилър един концерт се превръща в истински ад, а публиката дори не подозира какво се случва на сцената.

 

 Посетен: 1356
почивка