Световна премиера: 11.04.2014

Сценарист: Крейг Розенбърг, Орен Моверман, Джон Поуг

Режисьор: Джон Поуг

В ролите: Ерин Ричардс, Оливия Кук, Сам Клафлин, Джаред Харис, Рори Флек-Бирн, Лори Келвърт, Макс Пиркис, Ричард Кънинга

   Тихите представлява фантастична продукция с много елементи на хорър. Тя ни представя главния герой, който е амбициозен студент. Неговото име е Брайън Макнийл, който заедно с още няколко свои колеги е избран да участва в научен и малко рискован експеримент. Целта на опита е да се създаде полтъргайст, като за целта обаче се използва съзнанието на болна и нестабилна в психическо отношение жена. Когато за провеждане на подобни опити се използва човешко и дълбоко увредено съзнание, резултатите може да имат крайно неблагоприятни и дори фатални последици. Това обаче Макнийл и останалите студенти ще разберат тепърва. Засега те са ентусиазирани и очакват с нетърпение резултатите от опита, който провеждат. Много скоро става ясно, че създаденият от тях полтъргайст изобщо не отговаря на това, което групата е очаквала като краен резултат.

   Заедно със студентите работи и изключително амбициозният професор Коупланд, който също наблюдава експеримента. След като обаче и той става свидетел на създаденото от студентите, трябва да направи всичко по силите си, за да оправи нещата. В действителност експериментът е успял - полтъргайстът е създаден. Той обаче е изключително опасен, което се дължи на увреденото съзнание на жената. Сега, когато тази свръх естествена сила е на свобода, нещата за всички могат да излязат от контрол. Макнийл и Коупланд са единствените, които евентуално биха могли да променят развоя на събитията. Това обаче няма да им е никак лесно, защото силата е много мощна и не може да бъде спряна лесно. Така един научен експеримент се превръща в кошмар, от който може и да няма събуждане. Дали студентите и професорът ще успеят да се справят - това ще разберем в края.

   Създаването на полтъргайст е несъмнено интересна задача, с която студентите с радост се заемат. Те обаче подценяват рисковете, свързани с увреденото човешко съзнание. Ето защо когато нещата излизат от контрол, няма излишно време за губене. На всяка цена злите сили трябва да се спрат, преди да е станало твърде късно. Един научен експеримент винаги крие известни рискове, но при този те са много и освен това по всяка вероятност ще имат фатални последици. Затова по възможно най-бързия начин трябва да се направи така, че пуснатата на свобода зла сила да се прибере обратно в дълбините на мрака. Невероятен филм, в който напрежението и динамиката присъстват постоянно и така зрителите ще се чудят до последно какъв ще бъде завършекът. Ако е неуспешен, Макнийл и професорът трябва да поемат цялата вина за случилото се.