Режисьор: Пако Кабезас

                В ролите: Никълъс Кейдж, Макс Райън, Майкъл Макгрейди, Паша Личникоф, Дани Глоувър, Питър Стормеър, Рейчъл Никълс, Обри Пипълз, Елена Санчез

 

    Дани Глоувър и Никълъс Кейдж са актьорите, чиито имена се открояват особено ярко в невероятната продукция на Кабезас Токарев. Криминалният екшън със сигурност е един от най-добрите в жанра, ето защо ще представлява интерес за почитателите на подобни продукции. В центъра на сюжета е Токарев, в ролята на когото влиза неповторимия Кейдж. Той е добре познат на зрителите с участието си в много запомнящи се филми, между които са Лице назаем и До краен предел. Токарев е бивш престъпник, който вече не се занимава с нещата, вършени преди. За съжаление опитите на много хора в неговото положение да променят начина си на живот след време ги изправят пред трудни и опасни предизвикателства. Точно това се случва и с Токарев, когато собствената му дъщеря бива отвлечена от руската мафия. Как ще завърши тази авантюра за отчаяния баща, който по никакъв начин не иска да има общо с миналото?

   При така стеклите се обстоятелства обаче за него няма особено голям избор. Дъщерята на бившия престъпник е сама с приятели по време на отвличането, което завършва по възможно най-лошия за нея начин. На по-късен етап във времето тя е открита мъртва, което е истински шок и ужас за родителя. Какво ще предприеме той от този момент? За него няма друго решение, освен да накара престъпниците да платят възможно най-високата цена за извършеното от тях  престъпление. Токарев не се колебае да събере членовете на старата си банда и да тръгне по петите на похитителите, отговорни за смъртта на детето му. Предстои ни епичен и пълен с напрежение сблъсък, в който всяка една от двете страни ще се опита да спечели битката. Макар и убийците да си мислят, че имат нужната подготовка, едва ли нещо е в състояние да спре един разстроен и отчаян баща. С цената на собствения си живот Токарев е готов на всичко, но няма да се спре, докато и последният виновен за смъртта на детето му не бъде изпратен в отвъдния свят. Екшъна и фаталните сцени са в големи количества, което прави филмът динамичен и интересен за почитателите на жанра.