Режисьор: Майкъл Бей

                Сценарист: Ерген Кругър

               

                Участват: Марк Уолбърг, Стенти Тучи, София Майлс, Никола Пелц и др.

 

   Една година след събитията в третия филм започва действието в следващата, четвърта част от поредицата Трансформърс. Тя е озаглавена Ера на изтребление и обещава да бъде още по-зрелищна и вълнуваща от досегашните епизоди. В основата на сюжетната линия сега стоят група от влиятелни бизнесмени и учени, които се опитват всячески да разкрият тайната на роботите трансформъри. По този начин всички те се надяват, че ще доведат развитието на земните компютърни технологии до по-високи и бързи темпове. Дали обаче замисленото от тях начинание е оправдано или крие много опасности, които впоследствие могат да доведат до сторването на непоправимо зло? Добре познатият ни Марк Уолбърг се превъплъщава в ролята на начинаещ изобретател, който заедно с дъщеря си и нейният приятел внезапно попадат в центъра на бурните и скоростни събития.Сега, когато са в основата на случващото се, те трябва да действат бързо и много организирано.

   Дали обаче Уолбърг и компания могат да предотвратят злото или вече е твърде късно за това? Все пак и тримата не стоят със скръстени ръце, а вместо това се опитват да променят ситуацията в своя полза. Това няма да им е никак лесно, защото претенциите и амбициите на учените и бизнесмените са много големи. Надявайки се да ускорят развитието на компютърните технологии на земята, те отприщват поредица от драматични събития. Ако не бъдат спрени навреме, това може да има фатални последици за съществуването на планетата. Как ще се справи с тази трудна задача все още начинаещият изобретател, който се озовава неочаквано и за самия него в ситуация, от която поне на пръв поглед няма никакъв изход? Дали дъщеря му или пък нейният приятел няма да са тези, които ще намерят благоприятно решение на проблемите?

   Поредицата Трансформърс винаги е вълнувала хората по цял свят. Ето защо в четвъртата и последна засега част те отново ще станат свидетели на зрелищни битки между силите на доброто и злото. До какво могат да доведат личните амбиции за власт, надмощие и богатство? Защо определена група хора искат да разкрият тайната на трансформърите роботи и дали самите те ще се предадат така лесно? Отговорите на всички тези въпроси ще научат зрителите, но първо трябва да изгледат хитовата четвърта част на Трансформърс. Без съмнение тя се очаква д нетърпение от тези, които все още не са я гледали, ето защо е крайно време да го направят. Когато на карта е поставено съществуването на света, един баща, дъщеря му и нейният приятел може да се окажат единствените, които са способни да спасят Земята от сигурно унищожение.Докато мислят как да спасят себе си и останалите обаче, времето изобщо не тече в тяхна полза. Предстои им да изминат дълъг и труден път, който крие много рискове и опасности.Посетен: 1405
почивка