Премиера в България: 21.03.2014

Световна премиера: 14.02.2014

Сценарист: Ади Хасак, Люк Бесон

В ролите: Ерик Ебани, Кони Нилсен, Кевин Костнър, Хейли Стейнфелд , Амбър Хард, Ричард Самел

   Кевин Костнър изпълнява главната роля в напрегнатия екшън трилър 3 дни да убиваш. Той е в ролята на професионален наемен убиец, който печели добре и се справя перфектно с работата си. Много скоро обаче героят на Костнър ще научи новина, която завинаги ще промени живота му. Впрочем всеки би реагирал еднакво на новината, че му остава малко живот на земята. Точно това обаче научава убиецът и е принуден да се примири със съдбата си. От организацията, за която работи, му предлагат алтернатива, на която няма как да откаже. Героят на Костнър ще получи възможност да участва в експериментално лечение, което може да се окаже животоспасяващо. За целта обаче трябва да изпълни една последна мисия - несъмнено най-важната в живота му. Убиецът няма право на грешка, защото това със сигурност ще означава край за него и примирение с близката смърт.

   В рамките на само три дни професионалният наемен убиец трябва да се подготви и да елиминира най-опасният международен терорист. Едновременно с това обаче той трябва да се грижи и за собствената си дъщеря, защото съпругата му се намира извън града. Това нейно отсъствие е първо от дълги години, но идва точно в момент, когато убиецът има най-голяма нужда от нейната помощ. Така, изправен пред изключително труден за решаване проблем, убиецът ще трябва да действа изключително бързо. Времето изобщо не работи в негова полза, а трите дни изтичат. Ако набелязаната от организацията мишена не бъде елиминирана, то шансовете на убиеца да участва в животоспасяващото лечение са никакви.

   В този филм емблемата на американското кино Кевин Костнър за пореден път прави забележителна и запомняща се роля. Той за пръв път ще трябва да действа толкова бързо - все пак разполага само с три дни, за да изпълни мисията си. Тази задача може да е последната за него в буквалния смисъл на думата. Научил, че не му остава много време, той се хваща за предоставената му възможност по същия начин, както удавникът се хваща за сламката. Дали ще бъде на висота и ще успее ли да елиминира терориста - неговият билет към живота? Или ще пропусне единствената си възможност и в резултат на това ще остави детето си сираче само след няколко месеца? За да разберат това, зрителите на всяка цена трябва да изгледат хитовия екшън с участието на Костнър. Наред с участието му във филми като Писмо в бутилка и Танцуващият с вълци, този също е много добър.