Сценарист: Матю Уейнър

                Режисьор: Матю Уейнър

                В ролите: Джена Фишер, Зак Галифанакис, Оуен Уилсън, Питър Богданович, Ейми Полър, Лаура Рамзи, Едуард Херман, Мелиса Рауш, Алана Де Ла Гарза

 

  В невероятно свежата и забавна комедия Тук ли си на режисьора и сценарист Матю Уейнър сюжетната линия се върти около живота на двама съквартиранти. Те са ергени и едновременно с това изключително безотговорни хора, които вече трябва да поемат съответните житейски отговорности. Това обаче няма как да се случи предвид начина на живот, който водят. Блек обича да пуши марихуана, докато другият е неизменен почитател на чашката и жените. Неговото име е Дилън, който работи като метеоролог и е на ръба на това да бъде уволнен от работа. Точно тогава обаче се случва събитие, което завинаги ще промени трайно животите на двамата несериозни мъже. Скоро те стават съдружници и ръководители на голям бизнес, без дори да притежават нищожен опит.

   Това става след смъртта на бащата на Блек, който е покосен от инфаркт. В завещанието си обаче той посочва единствено Блек за наследник на състоянието му, което включва кънтри клуб и хранителен магазин. В допълнение към това синът му ще притежава и имот, който струва милиони долари. Как се става работодател на стотици хора и собственик на обекти, които имат космически парични стойности? Дилън също става част от бизнеса, защото Блек по никакъв начин не може да разчита на семейството си. Ето така двамата съквартиранти и ергени веднъж завинаги спират да се тревожат за материалното си състояние. Как обаче реагира на всичко това сестрата на Блек, която няма да получи дори долар от наследството? Докато нейният брат е вече много богат, самата тя с нищо няма да промени начина си на живот. Това е причината жената да измисли план, който има за цел единствено да съсипе бизнеса и живота на Блек, но дали това наистина ще се случи, става ясно в края на филма.

 Посетен: 1279
почивка