Световна премиера: 10.10.2014

                Сценарист: Питър Ландесман

                Режисьор: Майкъл Куеста

                В ролите: Джеръми Ренър, Анди Гарсия, Рей Лиота, Майкъл К. Уилямс, Паз Вега, Розмари Деуит, Бари Пепър, Робърт Патрик, Майкъл Шийн, Мери Елизабет Уинстед, Оливър Плат

 

   Джеръми Ренер е актьорът, който изпълнява главната роля в напрегнатия трилър Убий пратеника.Неговият герой се казва Гари Уеб и си изкарва прехраната като разследващ журналист в един вестник. Скоро обаче неговият живот се променя до неузнаваемост, а причина за това са разкритията, които той прави и които решава да направи обществено достояние.Въпросът е в това, че нещата, които открива, изобщо не са хубави. Напротив – по своя характер те са достатъчно шокиращи и ужасни, че биха накарали всеки да изпита срам и погнуса. Оказва се, че ЦРУ – безспорно авторитетна организация – извършва неща, които противоречат напълно на нейните принципи. Поне така трябва да бъде, защото въоражаването на бунтовници в Никарагуа и пренасянето на наркотици са противозаконни. Точно това обаче правят определени хора от управлението.

   Сега пред Уеб има само една възможност и той не се колебае да се хване за нея. Решен на всяка цена да каже истината пред света, той е на път да обяви всичко, което е успял да открие по време на своите журналистически разследвания. Скоро след случая обаче журналистът се превръща в мишена номер едно на неизвестна и потайна организация, която на всяка цена е решена да му затвори устата. На първо време той губи работата си във вестника и по този начин е оставен без препитание. Проблемите му обаче едва сега започват и скоро журналистът се принуждава да започне да води живот на пълен отшелник. Само така той би могъл да се скрие, докато нещата се успокоят, но това изглежда няма да стане скоро. Нещо повече, промяната в живота на Уеб почти го тласка към самоубийство, което му се струва единственото спасение от ситуацията. Как ще завърши всичко за един човек, дръзнал да не мълчи и да разкрие някои от тъмните сделки на ЦРУ?