Сценарист: Скип Уудс

                Режисьор: Джон Мур

                В ролите: Себастиан Кох, Мери Елизабет Уинстед, Юлия Снигир, Амаури Ноласко, Коул Хаузър, Джей Кортни, Брус Уилис, Анна Сергеевна Вялицина

 

   За пореден път Брус Уилис ще се превъплъти в ролята на Джон Маклейн. Коравото ченге от Ню Йорк този път се оказва въвлечен в конспирация, която се развива в Русия. Освен това, за разлика от друг път, сега Джон ще може да разчита и на Маклейн младши. Неговият син Джак живее в Русия и именно с цел да види детето си Джон пристига в държавата. Отношенията между тях не са особено добри и е време нещата да се променят. Скоро обаче Маклейн разбира, че синът му върви упорито по неговите стъпки и вече работи като агент под прикритие. Това той прави за да осигури защита на правителствения агент Комаров. Истинските проблеми за баща и син обаче тепърва предстоят.

   Ако подготвяната конспирация не бъде спряна навреме, последиците от нея ще отекнат навсякъде по света. Застрашено е най-изолираното място в целия свят – Чернобил. Ето защо баща и син рамо до рамо трябва да направят всичко по силите си, преди врагът окончателно да е спечелил битката. Изправени пред сериозни и трудни за преодоляване препятствия, те набързо загърбват различията помежду си и стават доверени приятели и партньори. Макар че цената на сдобряването е прекалено висока, усилията в действителност си заслужават. В Денят настъпи Уилис отново ни демонстрира качествата на героя, който го изстреля към върха и славата. Сега Джей Кортни му партнира в ролята на неговия син. Няма нищо по-опасно от тандема Маклейн младши и старши, ето защо за всички е по-добре да се предадат, преди да са пострадали сериозно. Верни на стила си, те и този път няма да се оставят в ръцете на лошите, а вместо това ще ги преследват до дупка и ще се успокоят единствено когато конспирацията бъде разрушенa.