Световна премиера: 14.03.2014

Сценарист: Роб Томас, Дуейн Руджеро

Режисьор: Роб Томас

В ролите: Джеймс Франко, Макс Грийнфилд, Дакс Шепард, Джъстин Лонг, Мартин Стар, Кристин Лейкин, Габи Хофман, Тина Маджорино, Кристен Ритер, Кристен Бел, Кен Марино

   Игралният филм Вероника Марс е създаден по мотиви на изключително популярния телевизионен сериал със същото заглавие, излъчван през 80-те години на изминалия 20-ти век. Най-накрая Вероника е решила окончателно да скъса с живота си на детектив, който води в продължение на толкова много години. Ето защо когато се дипломира успешно от училището по право, тя възнамерява да си намери работа като адвокат в някоя от многобройните известни юридически кантори. Дали обаче ще реализира мечтата си или ще се случи нещо, което неминуемо ще попречи на нейното осъществяване? За съжаление става точно това и сега Вероника отново е принудена да се завърне в родния си град и да влезе в ролята на детектив.

   По време на интервю в престижна адвокатска кантора в Ню Йорк, внезапно Вероника Марс разбира, че неин добър приятел е обвинен по подозрение в извършване на убийство. Ето защо тя няма друг избор, освен да отиде отново в родния си град и да се опита да разплете случая. Виновен ли е всъщност този неин приятел или просто служи на някого като изкупителна жертва. Докато търси добър адвокат, който да поеме защитата му, Марс се превъплъщава в добре познатата ни роля на детектив. Сега, принудена от обстоятелствата да се завърне към стария си занаят, с който изглежда няма да скъса лесно, не остава нищо друго, освен да разреши един от най-важните случаи в своята детективска кариера. Дали ще се справи с тази задача?