Сценарист: Кари Хейс, Чад Хейс

                Режисьор: Джеймс Уан

                В ролите: Вера Фармига, Хейли Макфарланд, Джои Кинг, Лили Тейлър, Рон Ливингстън, Макензи Фой, Джоуи Кинг, Патрик Уилсън

 

   Едуард и Лорейн Уорън са двама от главните герои в напрегнатия хорър с елементи на трилър Заклинанието. Семейството е уважавана двойка изследователи в своята област. Тя е паранормалните явления и двамата са най-добрите специалисти за цяла Америка. Скоро за тях ще настъпи момент, когато наистина трябва да демонстрират най-добрите си умения и познания. В допълнение към това обаче животите им ще се окажат сериозно застрашени, а това няма как да не доведе до създаването на допълнителни трудности. Остава ни само да видим дали Уорън, като професионалисти с доказани качества, ще намерят спасителния бряг или ще потънат като удавници, които няма за какво да се задържат. Сюжетът на филма се развива в щата Роуд Айлънд, който става арена на титаничен сблъсък между хора и свръх естествени сили от отвъдното.

   Всичко започва с една задача, която Уорън получават. Те трябва да заминат за отдалечена фермерска къща, в която живее седемчленно семейство. Съпругата – Керълин – е твърдо убедена, че в дома живеят призраци и същества, които определено не са от тази планета. Ето защо сега е моментът за Уорън да установят контакт с отвъдното и да се докажат като професионалисти в своята област. Никой обаче не е предполагал, че съвсем скоро ще се стигне до прекалено загрубяване на играта. В резултат на настъпилите усложнения и опасности, животът на абсолютно всички в къщата се оказва сериозно застрашен. Така, опитвайки се да установят съществуването на призрачни и потайни същества, Лорейн и Едуард трябва да спасят всички, включително и себе си. Възможно ли е обаче това и не са ли прекалено мощни силите, които обитават фермерската къща? Очаква ни едно вълнуващо и опасно приключение, което дължим на майсторът на режисуpата Джеймс Уан. Той е на висота и със сигурност създава една от най-добрите хорър продукции в жанра.