Световна премиера: 20.09.2013

Сценарист: Аарън Гузиковски

Режисьор: Денис Вилньов

В ролите:  Хю Джакман, Пол Дано, Джейк Джиленхол, Мария Бело, Вайола Дейвис, Мелиса

   Затворници представлява класически криминален трилър, който е с участието на звездата от световна класа Хю Джакман.Той е в ролята на обикновения дърводелец Келър Довър, за когото един ден животът завинаги се променя. Причина за това става отвличането на дъщеря му заедно с нейната най-добра приятелка. Знае ли се кой стои зад отвличането и защо жертвата е именно дъщерята на обикновения дърводелец от провинцията? Довър ще си задава подобни въпроси все по-често в хода на разследването, защото то определено не се развива според очакванията на родителите. На пръв поглед случаят изглежда като много други отвличания, каквито се случват всеки ден. Постепенно обаче полицията започва да тъпче на едно място и отказва да продължи с разследването. Ето защо за Келър и съпругата му настъпва труден момент, от който само те могат да намерят сили и воля да се измъкнат. Обикновеният дърводелец се превръща в мъж, готов на всичко за детето си.

   Не без подкрепата на жена си Грейс, в ролята на която зрителите ще видят Мария Бело, той се впуска по дирите на похитителите, дръзнали да отвлекат дъщеря му. Сега, когато е принуден от обстоятелствата да разчита само и единствено на себе си, той няма да се спре пред нищо. От обикновен провинциален дърводелец Довър се превръща в разярен мъж и баща, който на всяка цена възнамерява да открие изчезналата си дъщеря. Ситуацията за дърводелеца се усложнява още повече, когато внезапно се появява самонадеяното ченге Локи. Той е част от екипа, поел разследването по отвличането. Локи е повече от сто процента убеден, че може сам да разреши този случай. Поради решеността на бащата да действа твърдо и безкомпромисно обаче, двамата твърде скоро се оказват от двете страни на барикадата.За Локи Долър е поредният човек, който трябва да бъде вкаран в затвора. За бащата обаче Локи е пречка, която, ако трябва, ще бъде отстранена.

   Как би реагирал един баща, когато научи, че детето му е било отвлечено от неизвестни похитители, а полицията стои със скръстени ръце? Ще приеме ли случаят за приключен или ще се изяви като защитник на своето семейство? Когато бащата се казва Келър Довър, той ще предпочете вторият вариант. Ето защо започва безкомпромисна борба и надпревара с времето, в която всяко излишно забавяне може да има фатални последствия? Защо от полицията отказват да продължат с разследването? Има ли основателни причини за подобно нещо или наистина няма какво повече да се направи за двете момичета? Каква е ролята на самонадеяният и нахакан Локи, който се появява и предлага помощта си? Отговорите на всички тези въпроси са дадени на зрителите, но те първо трябва да изгледат напрегнатия криминален трилър с Хю Джакман в главната роля. Напрегнатият и динамичен сюжет обещава да ни държи в напрежение до самия край.

Посетен: 1329
почивка