12 минути

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Сценарист: Ока Аурора
Режисьор: Хани Сапутра
В ролите: Тити Райо Бинтанг, Еги Федли, Худри, Олга Лидия
Оператор: Яди Суганди
Продуцент: Регина Септапи, Синди Сутеджа

 

   Три деца с различни съдби и различно минало. Обединява ги любовта към музиката. И тримата свирят в местния маршируващ оркестър, ръководен от младата и амбициозна Рене - твърдо решена да вземе приза „Гран при бенд“ за най-добър оркестър на страната, който се провежда веднъж в годината в Джакарта и е сред най-значимите събития в Индонезия. 12 дълги месеца всички те репетират неуморно за 12-минутно изпълнение на голямата сцена. 12 минути, които ще запомнят до края на живота си. На колко са равни 12 минути? Това са 720 секунди, но всъщност са и нещо много повече. За такъв период от време е възможно да се случи абсолютно всичко. Дали дългата година на репетиции няма да завърши с пълен провал или успех? Какво ще направят трите деца, за да се представят възможно най-добре?

    Отговорите на тези и на още много други въпроси ще ни станат ясни единствено след като изгледаме филма до самия край. Факт е, че има неща в живота, които обединяват хората независимо от техните различни съдби. В настоящата прожекция това е музиката, която ще изведе тримата главни герои или до върха, или до падението. Ако обаче те вложат всички сили и енергия, успехът им е гарантиран. Нима само 12 минути от живота мога да имат толкова огромно значение? Когато е свързан с едно сценично изпълнение, отговорът е положителен. . Илен е дъщеря на бизнесмен и наскоро е дошла от Джакарта в малкото градче Бонтанг. Лаханг живее в морско селце близо до Бонтанг, а Тара е при баба си и дядо си и не спира да обвинява всички и да се бунтува срещу съдбата си.

Жанр: Драма филмиГледано: 41

12 минути