22.07

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   22.07 е датата, на която преди няколко години много хора изгубиха живота си в резултат на безумните действия на атентатор самоубиец. И макар че вероятно има и такива, които бегло си спомнят трагедията в Норвегия, то за изгубилите свои близки едва ли има спасение от преследващите ги демони на мъката и скръбта. А през това време един убиец – Адреш Брайвик, е фигура, която светът едва ли ще изличи някога от паметта си. Той е в основата на атентата, който може да си съперничи по жестокост с малко други престъпни деяния, като например бомбата в Бостън по време на маратона. Сега е време да видим какво ни е приготвил филма, посветен на това ужасно събитие от една икона в света на киното.

   Брайвик прави атентата си на 22.07 в Осло, а това е столицата на Норвегия. Събитието отеква в световен мащаб, а режисьор и сценарист на продукцията е Пол Грийнграс. Много неща могат да се кажат за него, но сега е важно само едно – че още в първия официален трейлър се вижда, че ни очаква нещо трудно и тежко за понасяне. На 10.10 ще видим официалната премиера на драматичния трилър и също така биография, посветена на загиналите и оцелелите от атентата. Главно действащо лице във филма е един от останалите живи, а дали той е на мнение, че трябва да се прости на Брайвик или иска като много други наказание, равняващо се на участта на загиналите? Това е основната брънка от веригата..

 

Жанр: Биографични филми Драма филми ТрилъриГледано: 83

22.07