почивка

Световна премиера: 21.03.2014

Сценарист: Джим Уилсън, Фейт Конрой

Режисьор: Джим Уилсън

В ролите: Дейвид Аткинсон, Уилям Дивайн, Крисчън Кейн, Скийт Улрих, Мадлин Дойч, Тод Лоу, Хюго Перез

   Джим Уилсън е режисьор на драмата 50 към 1, която е създадена на базата на действителни събития. Едновременно с това Уилсън работи и по написването на сценария в екип с Конрой, в резултат на което наистина се получава качествена продукция. Тя на всяка цена трябва да се гледа от зрителите, които са почитатели на жанра драма филми. В нея се разказва за група каубои, които за съжаление никога нямат късмет и може да се каже с пълно основание, че са неудачници. Дали обаче това ще продължава вечно или скоро ще се случи нещо, което ще промени живота им? Ако това е така, ще успеят ли каубоите да се възползват максимално добре от шанса, който им се отваря? Без съмнение такава възможност няма да дойде втори път, ето защо ако и сега успехът не ги настигне, те цял живот ще бъдат каубоите неудачници, които никога нямат късмет в начинанията, които предприемат и са пълните лузъри на обществото.

   Всъщност шансът на четиримата идва тогава, когато техният състезателен кон успява да спечели едно надбягване и така получава възможност да участва в друг турнир. Той ще е много по-труден от спечеления, защото останалите конкуренти са професионалисти от световна класа. На състезанието трябва да участват и самите каубои - те ще яздят коня, ето защо въпросът не се изчерпва само с бързината на техния кон, а така също и с уменията им по езда. Предвид факта, че цял живот са били неудачници, дали и този път всичко ще се развие по познатия начин - със загуба? Или може би тъкмо сега е дошло времето, когато четворката каубои ще опита от вкуса на победата - вкус, който им е така непознат и далечен поради постоянната липса на късмет, която ги преследва. И така, в деня на състезанието те трябва да се мобилизират и веднъж завинаги да скъсат оковите на страховете и очакванията. Ето го шансът, който толкова време са чакали и четиримата.

   Конното състезание със сигурност има огромно значение за каубоите. То ще им даде шанс не само веднъж завинаги да се освободят от оковите на страха, които изглежда винаги ще ги преследват. Едновременно с това те имат шанс да влязат в спортната история на Америка и да заслужат напълно признанието на публиката и цялата широка общественост. Спортната драма на Уилсън определено е сред качествените продукции в жанра и няма начин да разочарова почитателите на хубавите филми. Макар и на пръв поглед разпознаваем, сюжетът на филма е интересен и често ни представя нещата в съвсем различна светлина от тази, в която изглежда, че ще се развият. Най-важно от всичко на света е каубоите да си повярват - в уменията, способностите и волята за победа. Успеят ли един път завинаги да пренебрегнат страха пред поредния провал, победата им е в кърпа вързана и тогава те ще спечелят признанието на всички в Америка.

 

 

 

 

 Посетен: 1390