Lamborghini the man behind the Legend / Ламборгини: Човекът зад легендата (2022)

Режисьор : Робърт Мореско
В ролите : Франк Грило, Мира Сорвино, Габриел Бърн, Елиана Джоунс, Джорджо Кантарини, Патрик Бренан, Томазо Базили, Дан Матеучи, Леонардо Чеки, Франческа Тицано и др.
Държава : Италия, САЩ
Година : САЩ
Времетраене : 97 мин.
Резюме : Биографична драма за живота на Феручо Ламборгини, син на фермер, който произвежда трактори, който чрез страст, опити и грешки създава легендарната кола и предизвиква самия Енцо Ферари. "Lamborghini: Man of Legend" е историята на най-смелия стартъп в света на суперавтомобилите. 

      Мъжът зад легендата се нарича Феручо Ламборджини и неслучайно е един от най-популярните и богати хора в световен мащаб. Ако малкото му име остава загадка за хората по света, то фамилията не бива да буди никакви съмнения. На нея е кръстена прословутата марка кола, отдавна превърнала се в еталон за цялата автомобилна индустрия. Това е кола, която може да развива супер високи скорости и да прави така, че всеки зад волана да се чувства като бог. Но колко хора всъщност са успели благодарение на произведението на Феручо и какво самият той мисли за творението си? Това и още много други неща ни разкрива сюжетът на тази уникална по рода си продукция.

      Мъжът зад легендата няма равен на себе си по отношение на успех и известност, но дали през целия си съзнателен живот е бил такъв? Има голяма вероятност на младини да е бил обикновен и по нищо неотличаващ се от милионите хора. Мореско е човекът, благодарение на когото този филм излиза премиерно на екран на осемнадесети ноември тази година. Малкото му име е Робърт и освен че се изявява като автор на сценария, той е още и режисьор на филма. Ще видим как Феручо постепенно се превръща във водеща фигура и име, с което всеки от конкуренцията се съобразява. А за спортните качества на колата не бива да се говори излишно, защото те отдавна са доказани във времето и още са номер едно.

Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 186

IMDB: 5.8 / 10
Lamborghini the man behind the Legend / Ламборгини: Човекът зад легендата (2022)