Queen of the desert

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Никол Кидман, Джеймс Франко и още много други добре познати ни звезди от големия екран ще вземат участие в невероятната биографична продукция на Вернер Херцок. Той режисира и ни представя живота на една жена, която определено може да се счита за ярките личности на съвремието. Става въпрос за Гертруд Бел, която поради огромния си принос в различните области, в които твори, получава прозвището пустинната кралица. Бел е едновременно картограф, офицер, археолог и още много други неща, ето защо може да се каже, че е истински ерудит, който е достоен за подражание. Сега благодарение на усилията на режисьора много скоро и родната аудитория ще получи възможност да види филма, световната премиера на който се състоя на 6 февруари. Що се отнася до началото на снимките на продукцията, те започнаха още на 20 декември 2013-та и ето че най-после бяха окончателно завършени.

    Интересно е мнението на режисьора по отношение на актьорския състав, нагърбен с роли в този филм. Според него има няколко актьори, които той самият би желал да ангажира за своя проект, но било изключително трудно да ги събере заедно на едно място по едно и също време. Със сигурност обаче и настоящият състав е доказал своите качества в многобройните филми, в които всеки един от членовете му е взимал участие. Дамиан Люиз, един от актьорите, специално си пуска мустаци, тъй като това се изисква от ролята му. Самия той казва на 20 декември 2013-та година – в деня на снимките – че персонажът му е немец от времето на Първата световна война, който по характер е чудесен. Това и още много други неща ще имаме възможност да видим във филма за невероятния учен Бел – несъмнено една от най-великите жени в сферата на науката. Съвсем скоро по всяка вероятност ще научим дата на премиерата в страната.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 78

Queen of the desert