Saving Mr Banks

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Сценарист: Кели Марсел, Сю Смит
Режисьор: Джон Лий Ханкок
В ролите: Том Ханкс, Брадли Уитфорд, Рут Уилсън, Пол Джамати, Джейсън Шуорцман, Ема Томпсън, Колин Фарел

 

  Мери Попинс е една от най-успешните анимации на всички времена – нея са гледали много поколения зрители. Преди обаче да стане достъпна за света на киното, двама души изминават изключително дълъг и труден път. Това са авторката на книгата и Уолт Дисни, който реализира анимацията. В ролите на тези изключителни личности влизат Том Ханкс и Ема Томпсън, всеки от които има спечелен Оскар и успешна кариера зад гърба си. Биографичната драма проследява в детайли всички перипетии, през които преминават двамата в търсене на решение. От своя страна Дисни няма нищо против да реализира този проект, но успява да го направи едва 20 години след като е дал обещание на двете си дъщери. Какви са причините за това – несъгласието на писателката, според която холивудското кино ще осакати една от любимите героини на хората.

   Дали наистина ще се случи подобно нещо? Дисни има страхотни идеи за проекта си – той дори ангажира братя Шърман да напишат специални весели песни за филма. Авторката обаче е твърда и последователна в исканията си – тя не вижда смисъл творбата да се филмира. Скоро мнението на писателката се променя коренно, като причините са от чисто финансов характер. Парите от продажбите на книгата се изчерпват, затова тя заминава за Лос Анджелис насреща с Дисни. На тази среща ще се реши веднъж завинаги дали творбата ще бъде филмирана или ще си остане само една книга. В крайна сметка е постигнато съгласи за съвместна работа. Дисни и авторката се обръщат назад към детството си, където разискват заедно призраците, от които са били преследвани. Макар че това е биографична драма, в нея също така изобилстват елементи на комедията, което я прави изключително атрактивна за зрителската аудитория.

Жанр: Биографични филми Драма филми Филми с комедияГледано: 75

Saving Mr Banks