Silent Night / Тиха нощ (2023)

Режисьор : Джон Ву
В ролите : Джоел Кинаман, Кид Куди, Харолд Торес, Каталина Сандино Морено, Йоко Хамамура, Валерия Сантаела, Вини О'Брайън
Държава : САЩ, Мексико
Година : 2023
Времетраене : 104 минути
Резюме : Тази жестока история за отмъщение разказва за измъчен баща (Кинаман), който става свидетел на смъртта на малкия си син, попаднал под кръстосан огън на престъпна банда в навечерието на Коледа. Възстановявайки се от рана, която му отнема гласа, той превръща отмъщението в мисията на живота си и започва мъчителен тренировъчен режим, за да отмъсти за смъртта на сина си. Изпълнен с характерния стил на Ву, Silent Night дава ново определение на екшън жанра с напрегнато, нон-стоп вълнуващо повествование.

С почти никакъв диалог през целия филм (откъдето идва и заглавието на филма, съчетано с обстановката на Бъдни вечер), Silent Night е в известен смисъл съвременен ням филм – смесвайки елементи от A Quiet Place, Peppermint, Drive – в едно безумно, неочаквано, завладяващо преживяване. Ву, майсторът на екшъна, демонстрира силно емоционалните актьорски умения на Кинаман и умело балансира завладяващата основна семейна история, преди да се впусне във вихъра на бойни сцени с пистолети и преследвания с коли в стил Бързи и яростни.
Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Екшън филми ТрилъриГледано: 227

IMDB: 5.7 / 10
Silent Night / Тиха нощ (2023)