Waiting for the Barbarians / В очакване на варварите (2019)

Режисьор : Сиро Гуера
В ролите : Джони Деп, Робърт Патинсън, Марк Райлънс, Сам Рийд, Давид Денсик и др.
Държава : САЩ, Италия
Година : 2019
Времетраене : 112 минути
Аудио : Българско, Английско
Резюме : Животът на управника на малък колониален град, на границата на империята, се променя завинаги, след като при него пристига висшестоящ, във връзка със слухове за подготвяна атака от варварски племена. Личната чест и лоялността към империята са поставени под въпрос.      

Варварите е нарицателно за всички древни племена, които са извършвали завоевателни подвизи в различни части на континентите по света. Това определение е дадено дори и на българите, но в доста по-далечна от днешната епоха. Сега настоящата историческа серийна продукция ще ни пренесе в епохата на Римската империя, една от най-мощните организации, съществували някога. Тя окончателно пада от сцената през пети век, но дотогава се утвърждава като фактор от световна величина и всеки се съобразява с нея. Римляните ще се бият с немски племена, нападнали ги от засада и именно този елемент на изненада им позволява да разгромят напълно и трите имперски батальона. Но това ли е краят на битката или само един от епизодите?

       Варварите тръгва по телевизията от 23-ти октомври тази година, а в главните роли са нетолкова популярни лица от големия и тв екран. Например виждаме имената на Гаетано Ароника и Бен Ференци, като по всяка вероятност те ще изиграят двата основни персонажа. Те принадлежат съответно на предводителите на немците и римляните, чиито имена са Арминий и Публий. Първоначално Арминий успява да изненада своя противник и да овладее пространството между реките Елба и Рейн. Но ето че амбициите на римската империя не са се изчерпили и тя постига ново важно предимство. Като запазва границата на Рейн за своя на изток, това положение не се променя чак до падането на империята. Много ли жертви дават двете страни или само едната бива очернена от тази неприятна и тъжна статистика?

Гледай на плеар FMO Гледай на плеар VOE Гледай на плеар STR Жанр: Биографични филми Военни филми Драма филмиГледано: 190

IMDB: 6 / 10
Waiting for the Barbarians / В очакване на варварите (2019)