Американски снайперист

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Режисьор:Клинт Истууд

                Сценарист:Джейсън Деал Хол, Крис Кайл

                В ролите: Брадли Купър, Сиена Милър, Браян Халисей, Марнет Патерсън и други

 

    Кой е най-добрият американски снайперист в цялата история на страната на неограничените възможности? Има голяма вероятност отговорът на този въпрос да е Крис Кайл. Именно неговият живот проследява в режисьорската си продукция Американски снайперист Клинт Истууд. За Мръсния Хари едва ли трябва да се говори много – той отдавна е доказал безспорните си качества както като актьор, също така и като режисьор. Ето защо и този негов филм постига забележителен успех и е един от най-добрите в сферата на жанра биографични филми. Сценарият пък е писан от самия Кайл, в ролята на когото влиза Брадли Купър. За него това е една от най-запомнящите се до момента роли на малкия екран. Славата на Кайл е дългогодишна и вече много хора знаят за нея. Поради изключително точната си стрелба с пушка той не само има най-голям брой повалени врагове. Също така е спасил и животите на голяма част от своите братя по оръжие.

    Когато Легендата се прочува и историята достига и до враговете му обаче, започва истинската борба за оцеляване. Те не се колебаят да обявят награда за главата му, а такава сума определено изкушава много кандидати. Има ли обаче такъв стрелец, който да успее да уцели Кайл преди той да стреля? Именно това е големият проблем, с който се сблъскват враговете му при опитите си веднъж завинаги да го отстранят от своя път. Кайл изпълнява четири успешни мисии в Ирак, преди отново да се завърне на родна земя. Там той ще открие нещо, което със сигурност ще шокира него и близките му. През годините му на военна служба семейството му е изпитвало постоянна липса. Сега, когато са заедно, дали най-добрият снайперист ще е в състояние да започне да води нормален начин на живот?

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 109

Американски снайперист