Бял шум

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Бял шум е явление, което вероятно не съществува. То обаче се чува постоянно от всеки, стига само да си въобрази нерешителността на своя характер и респективно на проблемите. Това ли е основният замисъл на новия филм, чиято световна премиера се реализира в последния ден на август? Засега е още много рано да се правят прибързани догадки, но Ноа Баумбач като режисьор и сценарист рисува една реалистична и на моменти отблъскваща картина. Акцентът е американският бит, който може да скъса нервите дори на най-спокойните хора. А какви са членовете на главното семейство и могат ли заедно да намерят това, от което имат нужда? Тук е мястото да се кажат имената на изпълнителите на главни роли.

       Бял шум е с участието на Адам Дайвър и Алесандро Нивола, без засега да знаем как се казват техните персонажи. Всъщност още по-чудно е, че продукцията е анонсирана като комедия с елементи на хорър. Поне на база на общата информация за сюжета подобно нещо е трудно да се допусне, но може би точно това е майсторството на Баумбач. Под някаква форма ще ни се покаже ужасът, а Америка така или иначе отдавна се слави като страната на неограничените възможности. В нея няма нещо, което да е в състояние да ни изненада, докато на други места по света вероятно ще има точно обратния ефект. Какво ще стане със семейството, което неизбежно се сблъсква с двата полюса на всеки живот – любов и смърт?

Жанр: Филми на ужасите Филми с комедияГледано: 52

Бял шум