Бялата стрела

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

        Джим Крофт е режисьор и сценарист на супер документалния филм Бялата стрела, в който май сам изпълнява главната роля. През тези вълнуващи 82 минути пътуване, Крофт ще ни разкрие някои от най-съкровените черти на характера си и най-вече – желанието му постоянно да пътува и преоткрива нови светове. Един от тях е снежната и необятна руска степ и по-точно – Сибир. Там преди години е имало много концлагери, в които са били затваряни буквално без причина милиони хора, включително малки деца и хора на преклонна възраст. По този начин Сибир придобива печална известност, но ето че сега един американец иска да го покори. Той едва ли ще се ограничи само с едно обикновено пътуване с влак.

       Бялата стрела е заглавието, което в най-голяма степен подхожда на филма, в който Крофт блести със своите качества. Онази стара поговорка, че лятото е благосклонно за всеки, дошъл в Русия, продължава със сентенцията, че през зимата тук идват само героите. Как ще бъде посрещнат Джими – несъмнено като герой, но как ще бъде изпратен и ще успее ли изобщо да се завърне някога в своята страна? Студът на Сибир е всепроникващ и сковаващ и малцина са онези, които са успели да го преборят, но пък ако съумеят, те завинаги влизат в историята. Време е вече предрасъдъците на руското общество да бъдат окончателно разбити и премаханти и да отворят пътя към сбъдването на мечти, промяна на светогледа и вяра в собствените ни качества като личности.

Жанр: Биографични филмиГледано: 66

Бялата стрела