Банкерът

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Банкерът с главно Б може да е всеки един от многото, които управляват успешно своята банка и не допускат нейните клиенти да страдат от липса на качествено и професионално обслужване. Също така за репутацията на подобна институция могат да изиграят роли много други фактори, като например отпускането на кредити и заеми и сключването на множество търговски и друг вид договори. В настоящия нов биографичен филм на режисьора Джоржд Нолфи, на преден план изпъква именно банковото дело в неговата пълнота. Нещо повече, представено е неговото зараждане в Америка, а впоследствие то се разпростира и по целия свят. Днес Америка редом с Израел вероятно е една от държавите, които управляват парите на почти целия свят.

      Нолфи освен това е и сценарист на Банкерът, който успява пръв в Америка да въведе тази практика – хората да има къде да си държат парите на съхранение и без да се притесняват, че нещо може да се случи със спестяванията им, например да бъдат откраднати. Но от друга страна, в смутните начални години на прохождането си Америка вероятно не е била в състояние да осигури високото ниво на протекция и надеждност и може би е имало потребители, изпили горчивата чаша на поражението и фалита. Всичко, което ни интересува по отношение на филма, ще разберем на 21-ви ноември тази година. Тогава очакваме неговата световна премиера, а за изпълнител на главната роля е определен Самюел Джаксън, играл в Умирай трудно 3, Недосегаемият, Шафт и Смяна на платната.

Жанр: Биографични филмиГледано: 176

Банкерът