Борг срещу Макенроу

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Сандал-Педерсен е тандемът, който ще ни представи на големия екран един друг тандем, прочул се завинаги в световния спорт. Сценаристът и съответно режисьорът от скандинавски произход полагат немалко усилия, за да ни докажат, че тенисът неслучайно е един от най-обичаните спортове – този на корт, а не на маса. В главните роли ще видим Шая Лебьоф и още няколко колеги, но по-важното е, че вече се знае основната информация по отношение на сюжета. Биографичната драма с продължителност от един час и четиредесет и пет минути е посветена на един от най-култовите сблъсъци – Борг срещу Макенроу. Техните първи имена са Борн и Джон, но със сигурност повечето фенове се сещат за фамилиите им, когато се заговори за тенис от световна класа.

    Борг срещу Макенроу от 1984-та година е един от мачовете на 20-ти век. Тогава се провежда традиционният турнир от серията Голям шлем в Уимбълдън. Този английски град има и местен футболен клуб, но определено тенисът е спортът с първостепенно значение там. Финалът е пореден за двамата един срещу друг, но по време на срещата може би най-добре си проличават отделните черти на двата характера. Макар и противоположни по своята същност, всеки един от спортистите има една цел пред себе си и няма намерение да се откаже от преследването й. Няма нищо по-ценно от победата във финала, който изобилства от гениални отигравания и вероятно от немалко допуснати елементарни грешки, които само показват, че и най-великите са просто обикновени хора.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 83

Борг срещу Макенроу