Чалга

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Мариан Вълев – Куката е много добре познат на публиката, защото бе част от страхотния криминален сериал Под прикритие и много нашумя със смешните танцови движения. В четвъртия сезон от поредицата му бе поверено писането на сценария, а самата му кариера е спирана и започната поне три пъти през годините. Целият този натрупан опит му позволява да знае тънкостите на киното и може би не е изненада, че сега се решава да застане от страната на режисьора. Неговият проект носи името Чалга и ще ни разкаже за едно момиче, което трябва обезателно да намери себе си и да опази своята идентичност. Ще му бъде трудно предвид това, че в България се слуша много от тази пошла и скандална музика.

        Чалга все още е много нов във всяко едно отношение – буквално преди дни са започнали снимките или поне така изглежда от репортажите по националната телевизия. Два сутрешни блока направиха резюме на филма и не пропуснаха да покажат Вълев в действие, който въпреки прошарените си коси все още има младежко излъчване. На трети март догодина очакваме да се осъществи и премиерата на филма. За познавачите на историята не е трудно да направят паралел защо точно тази дата е избрана за началното разпространение на продукцията. Може би отново е дошло времето да открием себе си, макар че вече не сме под робство. То обаче има и други форми и чалготеките и музиката в тях са инструмент, който в никакъв случай не бива да се подценява.

Жанр: Драма филмиГледано: 1685

Чалга