почивка

Световна премиера: 31.01.2014

Сценарист: Джойс Мейнард

Режисьор: Джейсън Райтмън

В ролите: Брук Смит, Джаки Уивър, Кларк Грег, Тоби Магуайър, Кейт Уинслет, Джош Бролин, Майка Монро 

Продуцент: Джойс Мейнард, Джейк Майърс, Уилям Бийсли

   Основната сюжетна линия на Ден на Труда, режисиран от Джейсън Райтмън, се развива през 80-те години на изминалия вече 20-ти век. Филмът ни отвежда в света на самотната майка Адел, която трябва да се справя сама с отглеждането на своя Син Хенри. И въпреки че момчето е само на 13 години и расте без баща, практически животът му по нищо не се различава от този на останалите деца. Това се дължи предимно на майка му Адел, която се стреми да му осигури всичко, от което човек има нужда за нормален живот. Всичко върви напълно добре, но един ден нещата коренно се променят, при това поводът е една случайна среща. Често в живота именно срещи от подобен вид са в състояние напълно да преобърнат ежедневието с главата надолу. Адел и Хенри много скоро ще разберат как се чувстват такива хора, преживели случайни срещи.

   Докато е навън, Хенри среща непознат мъж, който твърди, че има нужда от помощ. Той е с колата си и се казва Франк. Тъй като Адел е научила синът си да бъде услужлив и да помага на хората, момчето без колебание го води у дома. Така непознатият навлиза в живота на самотната майка и нейният син. Дали обаче Франк наистина има нужда от помощ или всъщност нещата са съвсем различни? Той е ранен, но каква е причината за това му състояние? Преди всичко мъжът започва да става подозрителен на първо време с молбата си да остане в дома на семейството още известно време. От този момент Хенри и Адел ще разберат всъщност с кого са се забъркали. Тази тяхна среща с непознатия Франк може не само коренно да промени живота им - също така тя го поставя в сериозна опасност. Ако не се действа бързо, последствията може да са сериозни.

   Оказва се, че всъщност Франк е преследван от полицията и ФБР за сериозно престъпление. Сега, след като поне на първо време е успял да се измъкне от преследвачите си, той крои план как да се измъкне от неприятната за него ситуация. Дали обаче цената за неговата свобода няма да бъде платена не от друг,  а от добрите намерения на една майка и нейния син, които са оказали помощ на човек в беда? Това зрителите ще разберат със сигурност, но не и преди да изгледат култовия филм, главни роли в който изпълняват Брук Смит, Кейт Уинслет и още много други известни имена в света на киното. Кой е Франк и ще въвлече ли семейството в проблеми, от които те няма да се измъкнат въпреки всички усилия или все пак накрая доброто ще победи? По принцип е трудно за един доказан престъпник да се измъкне от ФБР, но може би Франк е по-хитър, отколкото си мислят полицаите?

Посетен: 1709