почивка
Премиера в България: 21.03.2014

Световна премиера: 21.03.2014

Сценарист: Ванеса Тейлър, Евън Дохърти

Режисьор: Нийл Бъргър

В ролите: Тони Голдуин, Маги Кю, Ашли Джъд, Джей Кортни, Тео Джеймс, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Кейт Уинслет, Шайлийн Уудли, Зои Кравиц

   Шайлийн Уудли е актрисата, изпълняваща главната роля във вълнуващия приключенски филм с елементи на фантастика Дивергенти. Нейната героиня се казва Прайс, която е по-особена от останалите хора. В света, в който живеят героите от продукцията, хората са разделени на различни фракции в зависимост от своите добродетели. Случаят с Прайс обаче е различен - тя е уникална - дивергент - и поради това не може да бъде приобщена към нито една фракция. Едновременно с това момичето стига до откритието, че се подготвя мащабен заговор, който цели да унищожи всички други фракции. В основата на заговора стои жена, ролята на която се изпълнява от неповторимата актриса Кейт Уинслет, която също е сред главните герои във филма.

   Прайс няма много излишно време за губене, защото времето изобщо не тече в нейна полза. Тя е принудена да се довери на неизвестен мъж, който нарича себе си Тор. Дали намеренията му са добри или той е част от конспирацията? Това зрителите ще разберат накрая на филма, който определено трябва да се гледа. Независимо какъв е Тор, в момента той е единственият, който може да помогне на младата жена в разплитането на сложната конспирация. Кое я прави толкова различна и дори опасна, че нито една фракция не я желае? Възможно ли е тя да е дотолкова уникална, че това да създава опасности за фракциите? Филмът, направен по култов роман, ни отвежда в един свят, където оцеляването изобщо не е лесно.

Посетен: 1680