Дом Хемингуей

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Ричард Шепард
Режисьор: Ричард Шепард

В ролите: Джуд Лоу, Емилия Кларк, Ричард Е. Грант, Демиан Бичир, Джумейн Хънтър

   Дом Хемингуей е името на главния герой в едноименната екшън комедия на режисьора и сценарист Ричард Шепард. Той е прочут и известен разбивач на сейфове, който обаче полицията най-накрая успява да залови. Дом обаче показва железен характер и през цялото време, докато се намира зад решетките, не обелва нито дума. Именно по този начин никой от останалите му съучастници не успява да бъде разкрит и схемата продължава да действа. Ето защо когато Дом най-сетне излиза от затвора след като си е излежал присъдата, той с нетърпение очаква да си получи спечелените пари. Дали обаче нещата ще се развият според плановете му?

   Заедно със своя доверен човек Дики двамата се отправят към Френската ривиера. На това място трябва да се състои среща с влиятелен бос от престъпния свят, който ще плати на Дом наградата. Много скоро обаче и двамата разбират, че са попаднали в капан, от който трудно има измъкване. Кой ще бъде победител в завързалата се борба на надхитряване? Дом не иска нищо друго освен полагащите му се пари, но има вероятност самият той да плати висока цена за това, че е повярвал лесно на сделката. Ще оцелее ли неговият приятел Дики и какво ще се случи накрая? Отговорите на всички тези въпроси зрителите ще научат само след като изгледат екшън комедията, която е много качествена. Френската ривиера ще бъде арена на сблъсък между противници от класа.

 

Жанр: Екшън филми Филми с комедияГледано: 49

Дом Хемингуей