Двамата папи

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Двамата папи, върху които филмът на режисьора Фернанду Мейрелис спира погледа си, са добре познати на хората от цял свят. Всеки един от нас е виждал главата на Римо – католическата църква, като дори преди известно време в България той направи лично посещение. Естествено, това не беше първият папа, дошъл в страната ни – преди него и вече покойният Йоан Павел 2-ри направи официална визита. Сега в историческата съвременна драма ще станем свидетели на сблъсък на силни характери и интереси, които в крайна сметка имат за цел доброто на света. Така че двамата висши духовници преди всичко ще трябва да загърбят проблемите на миналото и да отправят поглед напред, където бъдещето е мъгляво и несигурно.

     Двамата папи, които ще имаме удоволствието да гледаме в продължение на два часа чисто време, са изиграни от велики за нашето време актьори. За сър Антъни Хопкинс дори няма нужда да правим допълнителна реклама – този човек се превъплъщава в не една и две знакови роли през годините. Джонатан Прайс влиза под кожата на опонента папа, но кой от тях ще надделее в тази важна битка за влияние и власт? Антъни Маккартън пише сценария на филма, който със сигурност почива на множество исторически автентични документи, намиращи се в архивите на Ватикана. Това е всъщност една малка държава със собствено правителство и полиция, която, ако се наложи, не се колебае да прибегне до крути мерки, надхвърлящи дори въображението на най-отявлените теоретици и привърженици на конспиративните заговори..

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 106

Двамата папи