Премиера в България: 31.01.2014

Световна премиера: 17.01.2014

Сценарист: Антъни Пекам, Дейвид Коп, Стивън Зийлиън, Адам Козад

Режисьор: Кенет Брана

В ролите: Джема Чан, Нонсо Анонзи,Кийра Найтли , Кевин Костнър Кенет Брана, Колм Фиори,Крис Пайн,  Карън Дейвид

   Филмът Джак Райън Тероия на хаоса със сигурност е един от стойностните и качествени екшън трилъри за новата 2014 година. Името на героя е същото, което носеше и Харисън Форд и което писателят Том Кланси използва в своите романи. Сега обаче главната роля е поверена на Крис Пайн, когото сюжетната линия заварва във времето, преди да постъпи на работа в редиците на ЦРУ. Вместо това той все още се подвизава на Уолстрийт като финансов анализатор. Постепенно Райън е вербуван от агент на ЦРУ, в ролята на когото зрителите ще видят неповторимия Кевин Костнър. Докторът получава задача да поеме разследването върху глобалния финансов тероризъм. Веднъж поел по пътя на разследващ агент, за Райън спокойното време като анализатор приключва. Разкрити са поредица от събития, които могат да доведат до пълен крах и катастрофа американската икономика, а това несъмнено ще се отрази на икономиката на целия свят.

   На Райън му предстои не просто да напусне удобната си работа като анализатор, в която прекарва повечето си време пред компютъра. Той тепърва ще се сблъска с редица трудности и проблеми. Доктор Райън предприема пътуване до Москва, където му предстои да се срещне с влиятелен руски бизнесмен. В неговата роля зрителите ще видят Кенет Брана - друг популярен актьор, добре познат на аудиторията си с участието в различни филми. Именно руският бизнесмен е този, който дърпа конците на сцената. Какво ще последва, щом двамата се изправят един срещу друг? Очаква ни напрегнат и динамичен трилър, който държи в напрежение зрителите до самия край. Това е нещо напълно типично за филмите с Райън, който е свикнал да спасява света от различни терористи. Сега няма да има сблъсък с хора, взривяващи бомби, но за сметка на това най-голямата световна икономика е застрашена от това да се претопи напълно.

   Разбирайки за надвисналата над страната опасност, агентът на ЦРУ вербува Райън и така той получава една от най-опасните мисии в живота си. Пътуването до Москва крие много опасности и съществува реална опасност докторът да бъде убит. Дори и на цената на такъв висок риск обаче той трябва да проучи нещата, за да спаси икономиката на страната си. През какви перипетии ще премине той и дали наистина ще успее да предотврати финансовия крах, ще разберат всички зрители. За целта обаче на всяка цена трябва да изгледат филма, който със сигурност е един от най-качествените за новата 2014 година. Когато на сцената е доктор Райън, скуката бързо отстъпва място на динамиката и напрежението. В неговия свят опасността дебне на всяка крачка, ето защо оцеляват само най-смелите и бързите. За щастие докторът и друг път е имал вземане-даване с терористи и знае най-добре от всички как да се справя в подобни случаи.

 

 Посетен: 1037
почивка