Джон Уик

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Световна премиера: 24.10.2014

                Сценарист: Дерек Колстад

                Режисьор: Дейвид Лейтч, Чад Стахелски

                В ролите: Дийн Уинтърс, Бриджит Мойнахан, Уилем Дефо, Бриджит Реган, Ейдриан Палики, Киану Рийвс, Алфи Оуен-Алън

 

   Йосиф Тарасоф допуска най-голямата грешка в живота си, когато се изпречва на пътя на Джон Уик. Синът на шефа на руската мафия, който познава Уик отпреди години, също не подозира пред какъв проблем се изправя. Самият Уик няма вид на агресивен и сеещ смърт човек, но това се променя в момента, в който в полезрението на Йосиф не попада неговият автомобил. Бос Мустангът от 1969 година е толкова впечатляващ, че Йосиф не се колебае да го поиска директно и да плати колкото е необходимо. Уик обаче отказва и това поставя началото на един от най-кървавите сблъсъци, разиграли се някога в Ню Йорк. Сега единственото, което трябва да се случи, е да видим кой ще излезе като краен победител от двубоя.

   Уик е силно разстроен, когато жена му умира най-неочаквано и внезапно. Тя му оставя като последен дар кученце, което се казва Дейзи и бележка. В нея има написана кратка молба, която го кара никога да не престава да обича. Траурът на Джон, в ролята на когото влиза невероятният Киану Рийвс обаче, много скоро се прекратява. Руският мафиот дотолкова е впечатлен от колата, че когато му е отказана продажба, негови хора нахлуват в дома на Джон, оставят го в безсъзнание, като не пропускат да откраднат ключовете за автомобила и да убият кучето. След като Уик се събужда, той повече никога няма да бъде същият. Следите го отвеждат в една ужасна общност на престъпници, в редиците на която той е бил един от най-лошите преди години. Единствената цел на героя на Рийвс е да отмъсти на Йосиф, но Виго няма да стои със скръстени ръце и ще пази сина си. Той не се колебае да прати по петите на Уик наемни убийци, като обявява голяма парична награда за главата му.

Жанр: Екшън филми ТрилъриГледано: 72

Джон Уик