Г-жа Лаури и син

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Г-жа Лаури и син е разказ за едно британско семейство, което не може да се разбере помежду си заради коренно различни възгледи за успех в живота. Тук ясно се вижда разминаването между две поколения, като от едната страна се е закотвила майката, а от другата е нейният син. Той през деня обикаля град Салфорд и събира наеми от жилища, които са собственост на майка му, а вечер взима уроци по рисуване. За него художественото изкуство е единственото, което го инетресува и иска да стане артистична натура, но мама не мисли така и по всеки един начин гледа да го отклони от пътя му. Заражда се сблъсък, чийто изход е твърде неясен.

        На 30-ти юни тази година Г-жа Лаури и син тръгна по кината, а режисьор на биографичната драма е Ейдриън Нобъл. Като истински познавач на британците, той ни представя свят на две личности, които не искат и за нищо на света няма да отстъпят от позициите си, дори това да означава жестоко скарване за неопределен период от време. Мама Лоури мисли, че синчето й трябва да създаде семейство, но с жена по нейн вкус, а това означава да е с положение в обществото, да е аристократка, а не някаква случайна мома от улицата. Момчето пък едва ли мисли за брак при положение, че е настроено на вълна изкуство, а ето че идва момент, в който един от двамата ще трябва да отстъпи.

Жанр: Биографични филмиГледано: 57

Г-жа Лаури и син