Глория Стайнъм

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

     В Глория Стайнъм темата за феминисткото движение е основно застъпена като част от начина да променим отношението и разбирането си към жените. В историята на света те невинаги са имали възможностите и правата на пълноценни граждани, а често са изтласквани на заден план. Едва с течение на времето получават например право на глас при избори и да работят свободно професиите си. За всичко това е изписано много, а настоящата биографична драма разказва за усилията на една от най-известните журналистки да наложи феминистката идея. Тя работи активно в края на 60-те години на миналия век, но и до сега има много почитатели и при това лично взима участие в направата на филма за нейния живот и делото в него.

     Глория Стайнъм е един от сценаристите на продукцията, но основната работа в тази насока се върши от Джули Теймър. Тя режисира филма, който дебютира на световната кино сцена от 26-ти януари тази година. А сред изпълнителите на главни роли особено ярко изпъква името на Деми Мур, за която именно има най-големи очаквания, че ще поеме образа на Глория. Каква е била тази жена и защо толкова държи на равноправието сред жените, че използва цялото си медийно и обществено влияние в тази насока? Имало ли е трайни последици за нея от такива смели действия във време, когато демокрацията все още не е била напълно застъпена? Ето само някои от въпросите, които възникват в съзнанието на зрителите, негледали филма..

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 106

Глория Стайнъм