Хаксоу Ридж

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   На 4-ти ноември тази година ще имаме честта и удоволствието да гледаме световната премиера на един филм, който притежава редица качества – Хаксоур Ридж. Сред тях на първо място се откроява режисьор с отлична репутация, натрупана през годините като актьор. Това е Мел Гибсън, когото всички ние би трябвало да познаваме добре от филми като Смело сърце, Патриотът и Смъртоносно оръжие. Сега обаче мистър Гибсън е от другата страна на барикадата и няма да блести с играта си на големия екран, а ще ръководи детайлите по филма. В главната роля пък ще гледаме Андрю Гарфийлд. На пети септември 2015-та продукцията на Гибсън бе официално представена на филмов фестивал и още тогава стана ясно, че тя е много добра.

    Хаксоу Ридж ни разказва истинската и невероятна история на докторът по медицина Дезмънд Тос. През годините на Втората световна война той помага на много хора на фронта да оцелеят, но един негов подвиг си остава ненадминат по храброст. В битката при Окинава, където той командва поверени му мъже, докторът помага на 75 от тях да си запазят животите. Подобно нещо няма как да остане пренебрегнато и незабелязано от съответните хора. Президентът на Щатите по това време и автор на плана Маршал Хари Труман награждава доктор Тос с медал и орден за храброст. Ето защо неговата история наистина си струва да бъде проследена в детайли, а не бива да имаме съмнения относно майсторството на Гибсън, който макар и не в първа младост, има още много какво да даде на киното.

                

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 84

Хаксоу Ридж