Хариет

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Хариет Тубман има нещастието да е представител на чернокожата раса и да живее в едно от най-тежките и смутни времена – това на Гражданската война в Америка. Печално известен факт е, че точно тогава много чернокожи се превръщат в роби на богатите земеделци, но не всички са така послушни и покорни. Тъй като се работи при отчайващо тежки условия и се набляга на унижението на работниците, Тубман решава да изнесе урок по човеколюбие и също така можем да сме горди, че на Земята е живяла толкова смела и забележителна жена. Това е действителна личност, така че филмът на Каси Лемънс е историческа биографична драма със Синтия Еривио в главната роля. Кога обаче ще гледаме филма?

      Това ще се случи не по-рано от 1-ви ноември тази година и то при положение, че не живеем на територията на България. За страната ни премиерният ден е едва на седми февруари 2020-та, така че още дълго ще ни се наложи да чакаме, но от друга страна си заслужава. Хариет ще участва с много роби в прокоповането на железница, а Подземния път ще стане известен като маршрут, през който се опитват да бягат много от попадналите в плен. Ясно е, че някой много дързък и смел трябва да организира плана за бягство и че не всеки ще се докосне до свободата. Но всички опитали, независимо дали оживяват или умират, заслужават нашите адмирации и особено Тубман, която не се бои да изгуби живота си в името на една повече от справедлива кауза.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 210

Хариет