Игра на тайни

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Игра на тайни е филм, който наскоро ще има световна премиера. Тя е предвидена за петнадесети декември, само три дни преди края на сегашното първенство по футбол в Катар. Едва ли изборът на датата е случаен – сюжетът на филма е пряко свързан с царя на всички игри. За съжаление той няма да ни покаже хубавите качества, а ни кани да надникнем в най-потайните и тъмни кътчета. В продължение на много години мачове са се уреждали, уреждат се и ще се уреждат. Но какви са точно мащабите и кой е поне единият от големите босове, ръководещи тази далавера? Това е темата на филма, ето защо не бива да го пропускаме.

        Игра на тайни е от жанра документалистика, като на този етап умишлено или не липсват имената на режисьора и сценариста. Сюжетът проследява опитите на един разследващ мъж да стигне до сърцето на тайните на уредените мачове и за целта той ще трябва да се изправи очи в очи с някои от най-влиятелните и богати олигарси. Но тези мъже определено нямат интерес някой да извади тайните им и да ги покаже на хората – това само ще вдигне излишен медиен и обществен шум. За това мъжът може би ще получи анонимни или направо директни заплахи за живота си. Решен да не се спира пред нищо, ще го видим в люта битка с хора, които са свикнали незабавно и без колебание да си решават финансовите и други проблеми.

Жанр: Документални филмиГледано: 148

IMDB: A Game of Secrets (2022) on IMDb
Игра на тайни