Ив Сен Лоран

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Световна премиера: 08.01.2014

Сценарист: Бертран Бонело, Томас Бидеген

Режисьор: Бертран Бонело
В ролите: Жереми Рение, Леа Сейду, Гаспар Улие

   Една от най-ярките личности в света на модата е безспорно Ив Сен Лоран и точно него ни представя в биографичната си драма режисьорът Бертан Бонело. За повечето хора Лоран е личност, която е повече от успяла в професионален план. Също така хората често са склонни да вярват, че в живота на известните личности никога няма проблеми. Те обаче дълбоко грешат и историята на Лоран го доказва убедително. Продукцията не пропуска да проследи най-важните моменти в живота на дизайнера, който още през 1957 година постъпва на работа в една от най-известните модни компании. Пътят към успеха минава през първите идеи и скици за дрехи и завършва с триумфалните моменти при представянето на колекциите.

   За цялостния живот и творчество на Лоран от значение е интимната му връзка с френски бизнесмен. Не на последно по важност място е и останалият екип около него, без който моделиерът едва ли би постигнал значителните си успехи в света на модата. Успехът често е съпътстван от множество проблеми от личен характер, които обаче остават скрити за широката общественост. Дали Лоран е съумял да се справи с всички свои трудности и по какъв начин се стига до тях - отговорите на тези и още много други въпроси са дадени в биографичната драма за него.
Жанр: Биографични филмиГледано: 96

Ив Сен Лоран