Кърт Кубейн: Чесалото

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

   Кърт Кубейн: Чесалото ще ни запознае с един човек, който и без това не се нуждае от сериозно и подробно представяне. На 24-ти януари тази година всички зрители по света получиха възможността да гледат филма за пръв път, защото именно тогава се състоя официалната му премиера. Както вероятно става ясно от заглавието, в центъра на сюжета е един велик и много качествен рок изпълнител. Вокалист и сам автор на много от песните на Нирвана, Кубейн за кратко време се превръща в истинска легенда и става любимец на хората по света. За съжаление обаче в живота на известните личности често настъпва прелом и докато в професионален план успехите следват един след друг, то в личен нещата изобщо не са розови. Кубейн е ярко олицетворение на наложилата се отдавна максима, че че доброто и злото обикновено вървят ръка за ръка, като второто никога не пуска първото. Кърт има сериозни проблеми, които в крайна сметка го пращат в гроба на възраст от само 29 години.

   Какъв е бил Кубейн преди това и имало ли е възгледи за огромния му талант, благодарение на който той се превръща в музикант от класа? Кърт Кубейн: Чесалото на Морган ще ни даде отговорите на този и на още много други въпроси, които несъмнено вече си задават всички онези зрители, все още недокоснали се до сюжета на тази вълнуваща биографично – документална продукция. Морган се е постарал да ни представи вокалиста на Нирвана по начин, който да ни даде пълна и точна представа за личността му. Откровените разговори с близки и приятели и допълнително подсилените с ефектна анимация кадри от филма го превръщат в нещо незабравимо за зрителите. Много от фактите във филма не ни бяха известни доскоро, но те и до днес продължават да поддържат славата на певеца жива сред неговите верни фенове.

Жанр: Биографични филми Документални филмиГледано: 85

Кърт Кубейн: Чесалото