Режисьор: Тим Макканлис
В ролите: Кони Бритън, Крис Кристофърсън, Хари Коник - мл., Чандлър Кантербъри, Уили Нелсън, Лайл Ловет


   Майкъл Уокър има само една единствена мечта в своите детски години. Тя по всяка вероятност е характерна за всички деца по целия свят - всеки ден от годината да е Коледа. По зла ирония на съдбата обаче, именно на Коледа Майкъл преживява събитие, което завинаги ще промени неговия живот и ще го разтърси из основи. Травмата, която детето изживява, не може да отшуми цели 30 години по-късно, когато момчето отдавна се е превърнало в зрял мъж и дори има собствено дете. Какво всъщност се случва и защо поради инцидента Майкъл не само намразва Коледа, но и никога повече не изпитва радостните емоции, характерни за всички хора на най-светлия празник от годината? Едно е абсолютно сигурно - животът на зрелия мъж е много труден и ако той не намери начин да преодолее страховете си, това може да се окаже пагубно за него и сина му.

   И ако Майкъл не може да намери сили да се пребори със собствените си кошмари, то идва ден, когато трябва да се прояви като истински баща, който е загрижен за детето си. Когато и синът му преживява събитие, каращо го да бъде тъжен на Коледа, бащата разбира, че е крайно време този кошмар да престане. За целта той и детето му ще трябва да застанат рамо до рамо в тази трудна и неравностойна битка, която обаче трябва да бъде спечелена. Синът на Майкъл получава подарък от тайнствен мъж, който се казва Ник. Какъв е този подарък и той ли е причината детето също да не изпитва радост на Коледа никога повече? Или това няма нищо общо с общите страхове, които имат баща и син? В коледната драма Когато ангелите пеят се разказва за трудностите и кошмарите на един човек, който дори 30 години след случката не може да се отърси от собствените си страхове. Когато обаче синът му поема по същия път, само той може да промени положението.

   В тази продукция участват много известни певци от областта на кънтри музиката. Уили Нелсън е само едно от имената, които зрителите със сигурност познават много добре. Благодарение на интересната сюжетна линия и участието на толкова много известни изпълнители, режисьорът Тим Макканлис успява да създаде качествена и стойностна продукция, която веднага грабва зрителското внимание и не го изоставя до самия край на филма. Дали бащата ще успее да помогне на сина си да преодолее кошмарите, които завинаги са белязали неговия живот? На най-светлия празник - Коледа е нормално да се изпитват радостни чувства и емоции. Ето защо е крайно време на този кошмар да бъде сложен край веднъж завинаги. Дори и цената за подобни усилия да е висока, тя неминуемо трябва да се плати, при това възможно най-бързо.Посетен: 1876
почивка