почивка
Световна премиера: 19.09.2014

Сценарист: Скот Маршал Смит

Режисьор: Томас Картър

В ролите: Джим Кавийзъл, Александър Лудвиг, Лора Дърн, Майкъл Чиклис, Стефани Гроут, Сандра Тейлър, Матю Дадарио

   В тази спортна драма на режисьора Томас Картър зрителите ще проследят един интересен и вълнуващ сюжет, свързан с обстановката в един колежански отбор по футбол. Той се намира на дъното на таблицата и по всичко изглежда, няма никакви шансове да се завърне на върха. Точно когато всички са отписали отбора обаче, а и никой треньор не иска да го поеме, нещата придобиват рязък обрат. Треньор действително идва, при това твърдо решен да върне славните дни на колежанския футбол и да демонстрира, че и от най-тежката ситуация винаги се намира изход. Боб Людокар приема да стане наставник на клуба, а заедно с подкрепата на съпругата си Бевърли и асистента Тери, няма начин нещата да не потръгнат в желаната насока. По принцип е много трудно да се спаси отбор, който е на последното място и освен това в него цари апатия и недоверие между играчите.

   Боб обаче доказва повече от убедително, че е едновременно изключителен треньор и педагог. С течение на времето, бавно и упорито, той успява да наложи строга дисциплина сред играчите си, което няма  начин да не се отрази положително върху тяхното представяне. Така един изпаднал колежански отбор започва отново да печели своите мачове и бързо успява да се превърне в истинска сензация в спортните среди. След дългия и изпълнен с трудности път успехът най-накрая идва отново в отбора, като заслугата за това е предимно на методите, които използва Боб. Не без помощта на помощник треньора той успява да превърне тима си в истинска машина за победи, която никой не е в състояние да спре. Как се постига такова нещо при положение, че в един момент тимът е бил на ръба? Отговорът вероятно се крие в търпението и спокойствието, които трябва да се проявят в трудни моменти.

   В продължение на 11-12 последователни сезона този отбор отново е на върха в класирането. Продукцията на Картър ни дава възможност а проследим всички тези сезони, през които отборът претърпява истинска метаморфоза. Когато си на дъното, единственият път е този към върха. Това Боб знае много добре, ето защо нито за миг не губи време, а веднага се захваща за работа. Неговите методи са повече от успешни и това веднага си проличава на игрището. Скоро съвсем ясно всички започват да виждат, че колежанският изпаднал тим не само подобрява играта си - той просто не може да спре да печели. Със сигурност не всеки мениджър би се заел с такава отговорност - да бъде треньор на отбор, намиращ се на дъното. Боб обаче не е сред тях и по един категоричен начин доказва, че победата и успехът са много по-близо, отколкото изглежда на пръв поглед.

Посетен: 1352