почивка
Премиера в България: 19.09.2014

Световна премиера: 19.09.2014

Сценарист: Джеймс Дешнър, Ноа Опенхайм

Режисьор: Уес Бол

В ролите: Кая Скоделарио, Дилан О'Браян, Томас Броди Сингстер, Уил Полтър, Блейк Купър, Амел Амин, Терънс Дженкинс

    Възможно ли е човек да се събуди на напълно непознато за него място - в празен асансьор - и да помни единствено името си? Това по всяка вероятност ще се стори налудничаво на много хора, но младият Томас определено би разбрал какви чувства ще изпита друг на негово място. Момчето се събужда в един свят, който, по всичко изглежда, е претърпял пагубен апокалипсис. Той открива, че се намира в асансьор и няма ясни и конкретни спомени за отминалите събития. Като начало той помни името си, което при дадените обстоятелства изглежда повече от приемливо. С течение на времето обаче Томас стига до заключението, че е попаднал в ситуация, от която по всяка вероятност няма да е в състояние да се измъкне. Какво всъщност се случва и защо навсякъде цари обстановка на мистерия и загадъчност? Не след дълго Томас попада на група от млади като него момчета, които живеят в затворен и напълно изолиран свят, без връзка с това, което се случва навън.

   Въпросната група или тайно общество дори отглежда сама храната, която впоследствие консумира. Още по-интересно е обаче, че на всеки 30 дни броят на членовете на групата се увеличава с още един. И ако до този момент нещата вече наистина изглеждат странно, то Томас тепърва ще открие, че това е само началото. По принцип всеки новодошъл и въобще всички членове на това общество са правили опит да се измъкнат от лабиринта, но за съжаление опитите им са претърпявали пълен провал. Така че за Томас май не остава нищо друго освен да се примири със съдбата си и да се приобщи към живота на групата. Той обаче не мисли като останалите и е решен на всяка цена да се измъкне. Точно когато и той е на ръба на пълното отчаяние и почти е изгубил надежда, на сцената се появява нов герой. Томас и останалите намират момиче, което лежи в безсъзнание някъде из лабиринта. В ръката му обаче има бележка, съдържаща някакво послание.

   Дали написаното на листа хартия означава нещо конкретно, предназначено ли е за някои от тях или е просто един нищо неозначаващ текст? Докато размислят над всичко това, Томас и останалите откриват, че вероятно все пак има искрица надежда. Светлината в края на тунела, за която толкова са се надявали, изглежда вече се е появила. От този момент започват истинските премеждия на затворените в лабиринта хора. Те ще трябва да преминат през много трудни и опасни ситуации, за да се доберат до изхода. Ще оцелеят ли всички или много от тях ще загинат в опитите си да достигнат земята? Едно е сигурно на повече от сто процента - веднъж намерена в ръката на момичето, бележката е силен коз, който е последната им надежда. Как се казва момичето и дали и тя ще се измъкне - това ще разберат всички, но само след като изгледат Лабиринтът:Невъзможно бягство. Този приключенски филм съдържа елементи и на много мистерия, ето защо може да бъде определен като продукция и от двата жанра.

Посетен: 2826