Лято през февруари

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Световна премиера: 14.06.2014

Сценарист: Джонатан Смит

Режисьор: Кристофър Менол

В ролите: Доминик Купър, Хати Морахан, Дан Стивънс, Емили Браунинг и др.

   В биографичната драма на режисьора Менол Лято през февруари сюжетната линия се върти около живота на младо момиче от английски провинциален район. Става въпрос за Флорънс Картър-Ууд, в ролята на която влиза великолепната Емили Браунинг. Тя живее в Корноул, а действието на филма се развива в годините преди Първата световна война. Флорънс напуска родното си място в търсене на нов, по-интересен и вълнуващ живот. Продукцията е създадена по едноименния роман на Джонатан Смит и несъмнено е сред стойностните и качествени филми в сферата на биографичните продукции. Във филма се говори за любов и загуба в едно бохемско общество и за излъганите надежди и очаквания, каквито много хора постоянно имат.Търсенето на вълнуващ и свободен живот невинаги завършва с успех и в това Флорънс ще се убеди скоро.

   Заедно със своя брат тя се присъединява към група артисти, които по характер се оказват доста ексцентрични. Ей Джей Мънингс е техният харизматичен лидер във водения от тях бохемски начин на живот. Отдали се предимно на забавление, артистите по всяка вероятност имат различни виждания за живота от Флорънс. В ролята на Ей Джей влиза друг популярен актьор - Доминик Купър. Той  е екранният партньор на Браунинг в този филм и двамата несъмнено се справят по перфектен начин с ролите, които са им възложени от режисьора. Още с пристигането си вниманието на Ей Джей  привлечено от Флорънс. Това се случва и с неговия най-добър приятел, който се казва Гилбърт Еванс. Именно това слага началото на поредица от събития, които завинаги ще променят живота на всички от групата, както и на Флорънс.

   Тя харесва и двете момчета, но по коренно различен начин. Докато Ей Джей я привлича предимно с таланта и магнетизма си, то чувствата и към Гилбърт имат съвсем друго естество. Докъде ще доведе това и няма ли всичко да завърши трагично за героите. На този свят няма нищо по-лошо от несподелената любов, но ето че единият от двамата ще трябва да се примири с предстоящото поражение. Очертава се ситуация, в която сърцата на всички около Флорънс ще бъдат разбити. Но докато те все пак ще свикнат с това и ще продължат досегашния си живот, младото момиче ще трябва да живее със спомена за случилото се. В този филм се говори за много повече от несподелената любов. Преди всичко той ясно показва как понякога надеждите за ново начало изобщо не се оправдават, а вместо това изправят хората пред много трудни предизвикателства.
Жанр: Биографични филмиГледано: 183

Лято през февруари