Луис Лейн

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Биографичната история на Луис Лейн ще ни бъде разказана нагледно от режисьора и сценарист Уил Шарп. Той се доверява на двама от най-известните съвременни актьори за изпълнението на главните роли – тази на художника и неговата съпруга. Клеар Фой чудесно се превъплъщава в образа на Емили,която е с цели десет години по-възрастна от мъжа си. Като негова икономка, тя го познава повече от добре,но да не забравяме, че действието се развива през 19-ти век. Ето защо едно от нещата, които обществото ненавижда, е брак между партньори със значителна разлика в годините. Бенедикт Къмбърбач пък изиграва Уейн, който в крайна сметка се оказва гений в областта на рисуването, но имащ злощастна и трагична съдба.

      Луис Лейн страда от силно раздвоение на личността или както е прието да се нарича с езика на медицината подобно заболяване – шизофрения. Причина за това вероятно оказва и фактът, че жена му си отива преждевременно от този свят от рак на гърдата. Само три години продължава техният съвместен живот и ако има нещо, което Луис помни добре, това е привързаността на Емили към котката им Питър. Ето как случайно или не, котките стават основна тема в последвалото творчество на художника. Разбира се, в началото никой не подозира, че той има проблеми с психиката, още повече, че картините му се радват на изключителна популярност. Но вместо да е богат творец, радващ се на парите си, Луис остава завинаги преследван от бедност и мизерия, както се случва с много гении.

Жанр: Биографични филми Драма филмиГледано: 76

Луис Лейн