Режисьор: Томи Лий Джоунс

                В ролите: Томи Лий Джоунс, Хилари Суонк, Грейс Гъмер, Миранда Ото, Мерил Стрийп, Уилям Фичнер, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Джон Литгоу, Давид Денсик, Соня Рихтер, Хейли Стейнфелд и др.

 

   Томи Лий Джоунс е актьор от световна класа – нещо, което се знае отлично от зрителите. Едновременно с това обаче той може да бъде и режисьор. Именно като такъв и изпълнител на главна роля се подвизава Джоунс във филма Местният. Продукцията представлява по своята същност драматичен уестърн, а действието се развива в Съединените американски щати. Годината обаче е 1855 – време, в което каубоите все още са били често срещано явление. Първоначално Бригса – това е фамилията на каубоя – не се намира в особено приятно положение. Той е завързан за дърво и ако скоро някой не го развърже, той почти сигурно ще се пресели в света на мъртвите. Точно тогава обаче на помощ му се притича жена, с която пътищата им се пресичат завинаги.

   Жената на име Кади има тежката задача да прекара три болни пациентки от Небраска до Айова. Заболяванията са сериозни и са свързани с психични проблеми. Виждайки безпомощния и завързан каубой, тя го освобождава. Сега, когато вече е свободен, от благодарност каубоят е готов да помогне на Кади в трудната задача с превозването на жените. Той обаче не знае, че тя не му е казала истината докрай. Може ли това да се окаже повратен момент и да вкара каубоя в нови сериозни проблеми? Героят на Джоунс ще трябва да разчита единствено на себе си, за да се оправи с неприятното положение. Крайната дестинация на пътуването е домът на един свещеник в Айова. Жена му е тази, която трябва да поеме грижите за трите жени. Именно тогава ще се разбере  и истинската причина за заболяването на жените. Каква е тя и няма ли каубоят да се окаже в капан? Верен на стила си, той няма да се предаде и ще се бори до последно.Посетен: 1043
почивка