Момчета

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Две момчета и едно приятелство, което е на път да се разпадне и по този начин да ги хвърли във водовъртежите на житейската драма. Така ли ще се почувстват наистина Реми и Лео, щом дружбата им от училище се разпадне или те се познават от още по-отдавна? За хората на 13 години е трудно да се каже дали са малки деца или вече подрастващи младежи. И двете положения обаче са деликатни, защото пубертетската психика е в състояние да вижда нещата от коренно различен ъгъл. Но какво всъщност предизвиква разпада на приятелството и има ли сега начин нещата да се поправят? Три държави участват пряко в създаването на филма, който е режисиран от Лукас Донт.

      Същият той пише и сценария на Момчета, правен със съвместните усилия на белгийската и френска филмови индустрии. Не на последно място трябва да се отдаде заслуженото и на Холандия, но кога е световната премиера на драмата? Тя мина сравнително отдавна – състоя се на 26-ти май, а в България явно ни предстои всеки момент да получим възможност да гледаме филма в кината. Лео или Реми ще опитат решително да се сдобрят и за целта едно от децата прави опит да се сближи с майката на другия. Как ще реагира тя като родител и едновременно това като човек, вече минал през подобни изпитания? Може би точно опитът ще ѝ помогне при даването на съвети и препоръки, благодарение на които децата отново да са приятели и добри другари.

Жанр: Драма филмиГледано: 85

Момчета