Момчетата от Джърси

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>
Световна премиера: 20.06.2014
Сценарист: Джон Логан, Маршал Брикман, Рик Елис
Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Майк Дойл, Джеймс Мадио, Катрин Нардучи, Винсент Пиаца, Джереми Люк, Фрея Тингли, Кристофър Уокън, Франческа Истууд

   Невероятният актьор Клинт Истууд нерядко е доказвал и отличните си способности на режисьор. Те се потвърждават категорично от продукцията му Момчетата от Джърси, която разказва за една от най-легендарните музикални формации на 60-те години на изминалия вече 20-ти век Четири сезона. Макар че групата е несъмнено много успешна и прави хит след хит, завладявайки всички класации, отношенията между нейните членове са крайно обтегнати и деликатни. Техният вокалист Франки Вали е в центъра на непрекъснатите проблеми, което се дължи на начина му на живот. В ролята на Вали зрителите ще имат възможността да видят добре познатият им актьор, който изпълнява главната роля в комедийния музикален сериал Клуб Веселие. Сега обаче неговата роля е сериозна. Какъв е всъщност Вали и може ли именно той да провали бляскавото бъдеще, което се очертава пред музикантите или не само той е виновен за това, което се случва.

   Вали е в постоянна депресия, защото има проблеми в семейството. Освен това взима твърде много наркотици, което няма как да не се отрази на неговото здравословно състояние. Като капак на всичко Франк има парични дългове към хора от подземния свят. Тяхното връщане обаче изглежда невъзможно, но това едва ли интересува престъпниците. Ето защо групата е принудена да изнася концерти и да ходи по участия, докато в същото време се намира под огромно напрежение. Докога ще продължава това и не е ли по-добре музикантите да се разделят, докато все още са в горе-долу добри отношения? Освен това ако го направят цивилизовано, има вероятност да запазят добрите отношения. Ако обаче решат да се борят въпреки всички трудности, те рискуват много, включително и всички да разберат за проблемите, които имат.В този биографичен филм Истууд за пореден път доказва невероятните си качества и въпреки че не изпълнява главната роля, е не по-малко добър като режисьор.

   Какво е ежедневието на четиримата музиканти, членове на една от най-великите групи на всички времена? Много от групите, покорили световните върхове на музиката, са се разпаднали преждевременно именно поради пороците на вокалистите или други музиканти. Въпреки всичко много от тях са успявали да се държат на сцената като истински професионалисти. Какво ще се случи с Четири сезона - дали те ще последват съдбата на групи като Дорс, чийто гениален вокалист и автор на текстовете на песни Джим Морисън умира само на 27 години поради прекомерната употреба на наркотици и алкохол. Истууд дава отговор на този и още много други въпроси в поредната си режисьорска продукция, която, без никакви съмнения, е на очакваната висота. Не би могло да бъде по-друг начин, като се имат предвид качествата на актьора, останал в историята на киното с много роли, включително на Мръсния Хари и Робъпт от Мостовете на Медисън.

 

Жанр: Биографични филмиГледано: 74

Момчетата от Джърси