Момчето от рая

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

      Конспирацията от Кайро или Момчето от рая са двете заглавия на една и съща филмова продукция, която още на двадесети май преди две години трябваше да излезе по кината. Пандемията от коронавирус попречи на този и на още куп други филми да видят големия екран, но ето че сегашното издание на фестивала в Кан отвори врати и за тази сага. Тарик Салех е автор на сценария и режисьор на трилъра, който съдържа доста елементи на психологическо изпитание. Главните замесени лица до един са силни характери, но накрая само един ще излезе над водата. Дано това е Адам, който е млад и има амбицията и възможността да получи солидно и качествено образование.

       Момчето от рая е син на беден рибар, ето защо със спечелването на стипендия всички се надяват на нови и щастливи дни. Младежът отива в столицата с много ентусиазъм, но в университета кипи напрегната атмосфера. Новата власт е решила да внедри шпионин и нищо чудно някой скоро да се опита да вербува Адам. Ако той приеме, става маша в ръцете на опасни хора. Ако път откаже, не се знае какви последици може да има това върху него и близките му. Всичко започва с неочакваната смърт на имама, която принуждава властта да засили контрола в учебното заведение. До момента нещата може и да са били поносими, но с това е свършено. Така Адам се сблъсква със суровата реалност и търси път към спазване на принципите си.

Жанр: ТрилъриГледано: 49

IMDB: Cairo Conspiracy (2022) on IMDb
Момчето от рая