Моралът е доброто

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

       Моралът е доброто ще ни потопи в историята на Кристиян Таков, която малцина знаят от първо лице единствено число. Близките и приятелите му са тези, заемащи основно място в посветения на него документален филм. Продукцията е все още много нова и тепърва набира популярност, но е посветена на много добре позната обществена фигура. За съжаление Таков вече не е между живите и тази новина преди известно време разтърси много хора. Познаваме този мъж от университета като един отличен преподавател и не само това. Веселин Игнатов прави всичко възможно да ни го обрисува такъв, какъвто наистина е бил и ще остане в сърцата на хората. Но какъв е всъщност той и в какво вярва и идеализира?

       Моралът е доброто – това е една от максимите на Таков, на която посвещава значителна част от своето време. Детската му стая и първите му стъпки като студент са само прелюдията към това, което ни предстои да видим като зрители. Но Игнатов е режисьор и сценарист на ниво и ни предлага рядката възможност да видим лични и ценни кадри. Те до момента едва ли са показвани, а и интервютата с неговите близки са главен коз за успеха на филма. Няма как да знаем по какъв начин ще ни изненада продукцията, докато не я изгледаме. Със сигурност името на Таков още ще звучи по телевизията и в интернет, а неговите публикации на всякаква тематика могат да се четат свободно в интернет или поне голяма част от тях, защото са споделяни от хората.

Жанр: Документални филмиГледано: 497

Моралът е доброто